Dan Barna: PSD nu mai merită nicio șansă în România

Președintele USR Dan Barna a declarat, în perspectiva apropiatei moțiuni de cenzură, că acest Guvern nu mai are legitimitate să conducă România. Rămâne pentru moment incert, în opinia sa, dacă moțiunea de cenzură va trece de Parlament sau dacă, în acest caz, președintele va acorda o nouă șansă la guvernare PSD-ului.

Toți parlamentarii noștri susțin această moțiune de cenzură. Vom vota la vedere pentru a nu fi niciun fel de echivoc. Fac apel explicit la toate celelalte partide din Opoziție să voteze la vedere, a precizat Barna în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Pare, așadar, că liderul USR nu are încredere în partidele care și-au exprimat până acum susținerea pentru moțiune, acesta preferând să fie precaut cu privire la rezultatele votului din Parlament pentru dărâmarea Guvernului.

Lucrurile nu sunt simple și nu vreau să transmitem mesajul că e un „done deal” (…) Eu nu sunt sigur că lucrurile în momentul acesta sunt garantate, a precizat Barna.

Post-moțiune, USR va sprijini un guvern de tranziție non-PSD până la alegerile anticipate sau parlamentare, dar liderul formațiunii politice ia în calcul și varianta unei decizii a președintelui Iohannis de a acorda încă o șansă social democraților pentru a forma o nouă majoritate de guvernare.

Ce facem dacă președintele Iohannis o să mai dea o șansă PSD într-un fel sau altul? În acest caz, susținerea noastră parlamentară nu o să existe. Eu sunt de principiul că PSD nu mai merită nicio șansă în România, și-a epuizat orice credibilitate, a adăugat Barna.

Sursă poză: Facebook Dan Barna.