Comisia Juridică din Parlamentul European a motivat respingerea Rovanei Plumb

Până la rezolvarea conflictului de interese există îndoieli serioase cu privire la faptul că Rovana Plumb își poate exercita rolul său de comisar pentru transporturi, arată Comisia pentru Afaceri Juridice într-o scrisoare trimisă președintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, prin care se motivează respingerea candidatului României.

Comisia pentru afaceri juridice consideră că în această etapă și până la rezolvarea acestui conflict de interese există îndoieli serioase dacă comisarul desemnat poate exercita rolul său de comisar pentru transporturi. Comisia pentru afaceri juridice este, de asemenea, îngrijorată de faptul că problemele legate de rambursarea împrumutului restant ar putea rămâne astfel încât să creeze în continuare un potențial conflict de interese și în legătură cu alte portofolii”, se arată în documentul semnat de președintele Comisiei JURI, Lucy Nethsingha.

Aceasta îi solicită lui Sassoli să îi transmită preocupările expuse și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și să informeze Comisia JURI cu privire la măsurile pe care aceasta intenționează să le ia pentru ca acest conflict de interese să fie rezolvat.

*Fb Rovana Plumb