Klaus Iohannis, catalogat ”pompier” de către Dan Barna

Candidatul la prezidențiale din partea USR PLUS Dan Barna l-a criticat pe Klaus Iohannis, spunând despre acesta că a fost „un pompier pentru momentele când casa a luat foc şi se prăbuşea”. Liderul USR a adăugat că, dacă preşedintele Iohannis ar fi fost un „gospodar mai atent şi diligent”, nu se ajungea în astfel de situaţii.

Ca răspuns la aceste critici, Iohannis a declarat că, dacă nu ar fi fost el preşedinte, PSD ar fi reuşit să distrugă justiţia din România şi să acapareze ţara. El a mai spus că, din poziția de președinte, a reușit să prevină foarte multe din stricăciunile planificate de PSD și că își dorește al doilea mandat pentru a duce mai departe munca de europenizare a României.

Un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbuşească România. Se poate clasifica şi aşa. Cred că am fost foarte prezent şi voi fi foarte prezent. Fără mine PSD ar fi reuşit să distrugă justiţia din România, ar fi reuşit să acapareze întreaga Românie şi ar fi fost o catastrofă pentru multe generaţii, a declarat azi Dan Barna.

Atât Klaus Iohannis cât și Dan Barna și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte vineri, la Biroul Executiv Central.