Consiliul UE a votat pentru Kovesi în funcția de procuror-șef european

Laura Codruța Kovesi a obținut astăzi 17 voturi din totalul de 22 în Consiliul Uniunii Europene, care a validat-o pentru funcția de procuror-șef european. Practic, numirea lui Kovesi în această funcție este de astăzi o certitudine, marți urmând să aibă loc o nouă întâlnire între Parlamentul European și Consiliul UE pentru a confirma acest lucru. Procedura de numire se va încheia apoi printr-un vot formal în plenul Parlamentului European, a declarat astăzi Siegfried Mureșan.

Într-o intervenție pentru HotNews, Laura Codruța Kovesi a precizat că votul de astăzi este o reușită a românilor care au luptat pentru valorile europene și pentru statul de drept, adăugând, la Europa FM, că acesta este și o recunoaștere a activității întregului sistem de justiție din România.

Votul de astăzi este o reușită a tuturor românilor care au luptat pentru valorile europene și pentru statul de drept. Este și un punct de mobilizare, un semnal pentru toți magistrații din România să creadă că, dincolo de asaltul asupra justiției, pot reuși prin profesionalism. (…) Sper ca această numire să reprezinte pentru toţi magistraţii o motivare să continue ceea ce s-a început şi s-a făcut bun, în special mă refer la lupta anticorupţie, a afirmat Laura Codruța Kovesi în publicațiile citate.