Andrei Caramitru, USR: Devine evident că președintele Iohannis și-o dorește pe Vasilica în turul 2

Devine evident că președintele Iohannis și-o dorește pe Viorica Dăncilă în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale din acest an, spune Andrei Caramitru, fostul consilier al președintelui USR, Dan Barna, acum membru în comisia USR-PLUS care elaborează programul de guvernare al Alianței 2020.

Cu Viorica Dăncilă contracandidat în finala prezidențialelor, Iohannis are victoria asigurată, adaugă Caramitru, care-l acuză pe președinte de crearea unui nou USL prin blatul cu PSD.

Redăm mai jos declarația lui Andrei Caramitru, publicată pe pagina Facebook a acestuia:

Devine evident că președintele Iohannis și-o dorește pe Vasilica în turul 2. Nu spun eu, o spun toți comentatorii și analiștii independenți. Toți. Inclusiv cei mai degrabă favorabili PNL-ului.

De ce? Pentru că așa câștigă sigur. Care e costul? Creșterea PSD-ului. În turul 2 o să ia un 35-40 la sută.

E foarte trist și un semn uriaș de slăbiciune. Dacă era un candidat curajos, cu viziune, cu capacitate de mobilizare – ar fi câștigat lejer în fața oricui (are imensul avantaj că e în funcție). Și ar fi susținut pentru turul 2 partidul cu care și-ar fi dorit să facă reforme reale (USR/PLUS). Ar fi țintit o supra-majoritate în parlament de la anul de 2/3 cu care să schimbe constituția (PNL/USR/PLUS).

Însă blatul, slăbiciunea și USL-ul sunt parte a “ambițioasei” “Românie normală” pe care ne-o propune. Sistemul. Așa cum e el acum.

Nu-i nimic. Vasilica nu va intra în turul 2 oricum. Și atunci vom vedea, în fața unui candidat USR fără complexe, că Împăratul e gol.