AEP lasă ambasadorii să decidă numărul secțiilor de votare din străinătate

Autoritatea Electorală Permanentă a invitat ambasadorii să propună înființarea de secții de votare în străinătate: potrivit președintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, procesul se va încheia pe 19 octombrie, cu 20 de zile înaintea votării.

Misiunile diplomatice – ambasade, oficii consulare – pot propune MAE înfiinţarea de secţii de votare şi finalitatea acestui proces este 19 octombrie, cu 20 de zile înaintea votării, astfel încât aceste 20 de zile să asigure o transparenţă, o mapare pe site-ul AEP, pe state, ţări, localităţi, ca cetăţenii să fie informaţi în aceste 20 de zile cu privire la cea mai apropiată secţie de votare la care se pot prezenta la vot, a declarat șeful Autorității Electorale Permanente.

Secțiile de votare vor fi înființate prioritar acolo unde sunt mai mult de 100 de cetățeni pe localități sau grupuri de localități, a adăugat Mituleţu-Buică, ce a precizat că, în cazul propunerilor venite din partea misiunilor diplomatice, ambasadorii trebuie să prezinte MAE mai multe documente care vor fi transmise ulterior AEP. Pe 21 octombrie va fi transmisă lista finală a secțiilor de votare.