Tupeu: Tăriceanu recomandă USR-PLUS să citească Constituția

Cu toată opoziția pe care o face „pe scenă” fostului partener de guvernare, ALDE nu pare să fie prea grăbit să îndepărteze PSD de la putere: Călin Popescu Tăriceanu 4% a recomandat Alianței USR-PLUS să consulte Constituția înainte de a face pași către alegeri anticipate.

Anterior președintele USR, Dan Barna a propus, în numele Alianței USR-PLUS, un pact politic la care să participe și președintele Klaus Iohannis, PNL, UDMR, Pro România, ALDE și minoritățile naționale pentru organizarea de alegeri anticipate.

Chiar dacă se face o înţelegere politică asupra necesităţii alegerilor anticipate, trebuie făcuţi nişte paşi constituţionali, altfel nu se poate. Probabil cei care fac aceste propuneri ar trebui să pună mâna întâi să citească Constituţia cu atenţie, şi după aia să înţeleagă care este soluţia politică pe care o poţi aplica, având în vedere prevederile constituţionale. (…) Noi suntem încă cu un guvern în funcţie, deci suntem într-o fază mult prea incipentă ca să putem discuta despre alegeri anticipate”, a declarat fostul președinte al Senatului în Parlament.