Dacian Cioloș: Dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, critică din nou propunerea PSD pentru funcția de comisar european, din cauza problemelor de integritate și angajare proeuropeană a Rovanei Plumb. În opinia sa, parlamentarii europeni vor ține cont de pozițiile și declarațiile acesteia din epoca Dragnea:

Rovana Plumb ridică suspiciuni serioase privind integritatea și angajarea sa proeuropeană, parlamentarii europeni ținând cont de toate pozițiile și declarațiile doamnei Plumb din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea. Aceasta este marea problemă din cauza căreia Rovana Plumb riscă să fie respinsă de Parlamentul European și nu votul europarlamentarilor USR PLUS, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Acesta afirmă, în contextul opoziției pe care USR-PLUS a anunțat deja că o va face în Parlamentul European împotriva Rovanei Plumb că, dacă aceasta va fi respinsă la vot, România va putea desemna un alt candidat pentru postul de comisar.

Pentru că intuiesc că vom fi acuzați, dacă votăm împotriva doamnei Plumb, că nu apărăm interesele țării noastre și că, din cauza noastră, România riscă să piardă un portofoliu important, vreau să precizez cât se poate de clar: dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat român nu pierde portofoliul dacă cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European, a adăugat acesta.