USR-PLUS nu o sprijină pe Rovana Plumb în Parlamentul European

USR-PLUS se opune nominalizării Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, a anunțat astăzi Delegația Alianței USR PLUS în Parlamentul European după ce șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a publicat lista comisarilor europeni acceptați, între care se află și propunerea PSD.

Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care și grupul Renew Europe (a treia forță politică în PE) iar candidatura Rovanei Plumb riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi dăunător României, nu criticile întemeiate prin care s-au exprimat îngrijorări cu privire la integritatea și competența candidatei propuse de Guvernul României, afirmă reprezentații USR-PLUS într-un comunicat de presă dat astăzi publicității.

Guvernul PSD își bate joc de această demnitate publică europeană și se face de râs în Parlamentul European, unde Rovana Plumb va fi respinsă, se precizează în documentul citat, care amintește de problemele de integritate ale acesteia.

De asemenea, Rovana Plumb a avut în ultimii ani declarații împotriva valorilor Uniunii Europene și anti justiție și l-a sprijinit constant pe Liviu Dragnea, condamnat pentru corupție, din funcțiile publice pe care le-au ocupat. Rovana Plumb a fost cercetată în dosarul prin care insula Belina și brațul Pavel au fost transferate de la Apele Române la Consiliul județean Teleorman iar apoi concesionate către Tel Drum. Parlamentul s-a opus în toamna lui 2017, când ancheta era abia la început, ridicării imunității pentru începerea urmăririi penale a Rovanei Plumb, acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, din poziția de ministru al Mediului, afirmă reprezentanții USR-PLUS.