Tăriceanu: Dăncilă este cel mai bun adversar posibil pentru Iohannis

PNL doar mimează că vrea să depună o moțiune de cenzură, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care afirmă că președintelui Klaus Iohannis îi vine mănușă un contracandidat la alegerile prezidențiale precum Viorica Dăncilă. În acest moment, precizează acesta, există numărul necesar de voturi pentru inițierea unei moțiuni, însă aceasta nu va vedea lumina zilei până la scrutinul din toamnă.

PNL mimează că vrea să depună o moțiune de cenzură, dar nu o fac pentru că lui Iohannis îi convine de minune să existe un guvern PSD patronat de doamna Dăncilă în calitate de prim-ministru și de președinte (al PSD, n.r.). Este adversarul cel mai bun posibil, a declarat președintele ALDE, care a precizat că, pe hârtie, calculele arată că există numărul de voturi necesare pentru aprobarea unei moțiuni.

Tăriceanu afirmă că PNL nu a făcut niciun pas pentru strângerea celor 233 de semnături despre care Ludovic Orban a afirmat că le vrea certe pentru a depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă:

Ei (PNL, n.r.) nu vor să depună moțiunea, o să vedeți că acest lucru nu se va întâmpla până după alegerile prezidențiale. Nu am văzut un demers de strângere a semnăturilor pentru moțiunea de cenzură, ci doar declarații din partea PNL. E clar că numărul s-a întrunit. Să aibă curajul să inițieze moțiunea, dar PNL, din rațiuni de partid, nu are interes să introducă moțiunea de cenzură, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu.