Klaus Iohannis: Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur Palatul Victoria pentru incapacitatea de a guverna și pentru pasivitatea la nevoile reale ale românilor. Șeful statului a precizat că, deși a primit sprijin în CSAT, Guvernul a tărăgănat luarea de măsuri în cazul Caracal, în beneficiul unei lupte politice a cărei miză este rămânerea la putere.

PSD, preocupat de soluționarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgențelor care sunt importante pentru cetățeni și care au un impact direct asupra vieții și siguranței lor de zi cu zi, a afirmat președintele Iohannis.

Acesta a argumentat apoi faptul că guvernarea PSD este una eșuată, pentru că PSD nu este preocupat de ceea ce este „de maxim interes pentru oameni”, ci de a-și securiza puterea.

Am mai spus-o și o repet: am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili. Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.

Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea: o guvernare responsabilă pentru că împreună să facem România funcțională. Se impune așadar resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara este una pur și simplu greșită și românii o consideră greșită – s-a văzut acest lucru extrem de clar la Referendumul din 26 mai. Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor, a încheiat președintele.

Fotografie: presidency.ro