Barna & Cioloș: USR-PLUS poate, e gata și va intra la guvernare

USR-PLUS va intra și poate intra la guvernare în orice moment, a declarat azi Dan Barna într-o conferință de presă susținută alături de Dacian Cioloș. Acesta a adăugat însă că, pentru a susține reformele de care România are nevoie, este nevoie de o majoritate parlamentară „consistentă și reală” care e posibilă doar prin alegeri anticipate.

Alianța USR-Plus este decisă, va intra la guvernare și poate intra la guvernare în orice moment, doar în condițiile unei majorități care să susțină reformele de care România are nevoie. (…) Aceste reforme pot fi realizate de alianța USR-Plus cu o susținere parlamentară consistentă și reală, care nu se poate realiza decât prin alegeri anticipate (…) România are nevoie de un guvern de tranziție, care să organizeze cât mai repede alegerile anticipate, a declarat Dan Barna.

Acesta a adăugat că aceste alegeri anticipate pot avea loc imediat după alegerile din luna noiembrie, după lansarea unei moțiuni de cenzură.

Eu îmi asum acest obiectiv, acela de a cere actualului parlament un acord politic în care trebuie să se implice și președintele Iohannis și partidele de opoziție, pentru a agrea realizarea anticipatelor, singurele care ne scoate din criza care se conturează. Gubvernul Dăncilă nu mai are nicio legitimitate, a adăugat președintele USR.

Acesta a fost secondat de Dacian Cioloș, care a afirmat că, într-o țară normală, premierul face un pas lateral în momentul în care pierde majoritatea; în opinia acestuia prim-ministrul trebuia să-și depună demisia după ieșirea ALDE de la guvernare.

Dacă doamna Dăncilă nu pricepe cum funcționează democrația, atunci este o moțiune de cenzură care sperăm să fie susținută cât mai larg de toți cei care se declară împotriva modului în care guvernează PSD (…) Suntem gata să intrăm la guvernare, avem oameni, suntem în proces de elaborare a programului de guvernare, dar pentru a aplica acest program de guvernare, e nevoie de o majoritate clară în Parlament, a spus acesta.