Paleologu: Dăncilă și Iohannis au „agende personale” la prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis au, fiecare, agende personale cu privire la alegerile prezidențiale de la finalul anului, a declarat astăzi Theodor Paleologu, candidatul PMP la scrutinul pentru alegerea următorului președinte. Potrivit acestuia, la vârful statului s-a intrat într-o stare de disoluție a autorității, de „zăpăceală maximă”, în care atât prim-ministrul cât și președintele se gândesc doar să se saboteze unul pe celălalt.

Cât putem să rămânem în această stare de disoluţie a autorităţii? Adică trei luni de zile de zăpăceală maximă, trei luni de zăpăceală totală în care principalii actori ai puterii – preşedinte şi prim ministru – nu se gândesc decât cum să-şi facă strâmbe unul altuia, a declarat Paleologu în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta adaugă faptul că plimbările candidatului Dăncilă la prezidențiale prin țară alături de miniștrii din Guvern sunt inadmisibile, sugerând că aceasta se folosește de un avantaj pe care alți candidați nu îl au.

Mi se pare absolut inadmisibil că se duce peste tot cu miniştri importanţi din Guvern în campanie electorală. Cred că este o chestiune de minimă decenţă să-şi delege atribuţiile şi să nu mai ia după dânsa pe ministrul de Interne, pe ministrul de Finanţe, pe alţi miniştri importanţi pentru că ţara nu mai e guvernată, başca miniştri care nu sunt încă numiţi. Eu, de exemplu, mi-am suspendat cursurile la Casa Paleologu. Cred că doamna Dăncilă ar face bine să-şi suspende şi ea activitatea pentru că este evident că este în campanie electorală. Şi să nu mai folosească mijloace net superioare celorlalţi candidaţi. Eu am fost ieri la Braşov, am făcut patru ore jumătate până acolo. Dânsa merge cu elicopterul. Ceva nu prea este în regulă în această totală inechitate, a afirmat Paleologu.