UDMR pune osul la căderea guvernului PSD

Președintele UDMR, proaspăt desemnat candidat la prezidențiale din partea Uniunii, a declarat azi la Consiliul Reprezentanților Unionali că UDMR nu poate sprijini un guvern minoritar și că, dacă va fi declanșată moțiunea de cenzură, maghiarii o vor vota.

Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate și Parlamentul trebuie întrebat de orice mișcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar și dacă va mai fi o moțiune de cenzură o vom vota.

Liderul Uniunii a adăugat că, într-o țară normală și într-o democrație adevărată, dacă se constată că guvernul nu mai are majoritate parlamentară, premierul demisionează.

Într-o țară normală, într-o democrație adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină și se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează. Cred că și în România așa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeți voturi. Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul și PSD și premierul să forțeze nota mai departe și crede că are posibilități. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica, a încheiat președintele UDMR.