Barna, acuzat de schimbarea intențiilor de guvernare: „Nu m-am răzgândit”

Acuzat de presă că s-a răzgândit cu privire la posibilitatea ca USR să intre la guvernare, inițial respinsă de Barna, președintele Uniunii Salvați România a declarat că nu s-a răzgândit, ci că partidul pe care-l conduce intră la guvernare doar cu majoritate parlamentară, așa cum a susținut de la începutul crizei politice.

Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa, a scris acesta pe Facebook.

În același mesaj, Dan Barna a reluat ideea unui acord politic care să includă toate partidele parlamentare și pe președintele Iohannis, pentru organizarea de alegeri anticipate.

Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniștri într-un guvern de tranziție. Suntem pregătiți să oferim susținere condiționată în Parlament. Asta a fost poziția USR de la începutul acestei crize politice, a adăugat președintele USR.