PSD tergiversează recursul compensatoriu în timp ce criminali și violatori ies după gratii

PSD se face că face – pare că asta este concluzia USR, după ce PSD, respingând legea pe amnistie și grațiere, a depus eforturi considerabile pentru a amâna o decizie pe recursul compensatoriu, „una dintre prioritățile sesiunii extraordinare”.

În timp ce PSD şi aliaţii săi tergiversează o decizie privind recursul compensatoriu, alţi şi alţi criminali şi violatori ies de după gratii în baza acestei legi, se arată într-o postare Facebook publicată pe pagina oficială USR.

Astfel, 840 de deținuți eliberaţi până în prezent prin recursul compensatoriu erau condamnaţi pentru omor, 191 pentru trafic de minori și 566 pentru viol, arată USR, potrivit ultimelor date furnizate de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Președintele USR Dan Barna i-a solicitat astăzi președintelui Iohannis să îi ceară demisia premierului Dăncilă și să își ia un angajament public că nu va mai da nicio șansă PSD până la organizarea de noi alegeri, anticipate sau la termen. Fiecare zi pe care PSD o petrece la guvernare este o zi pierdută pentru România, arată Uniunea Salvați România.