Dăncilă susține că guvernarea e eficientă

Guvernarea nu e perfectă, dar e eficientă, a spus astăzi Viorica Dăncilă în ultima ședință de guvern care are în componență miniștrii ALDE, argumentând că acest lucru se vede în rezultatele guvernării, bazate pe „măsuri economice foarte bune”, care au dus la creșterea nivelului de trai al românilor.

Ceea ce uită doamna premier să menționeze este că această „creștere”, de altfel artificială, prin împrumut și nicidecum sustenabilă, a dus la explozia deficitului balanței de plăți sau a deficitului comercial, asta nemaipunând la socoteală și creșterea datoriilor României și a dobânzilor la care facem aceste datorii. Dar prim-ministrul afirmă, unilateral:

Guvernarea nu e perfectă, dar e eficientă. Se vede în creșterea economică sustenabilă și creșterea nivelului de trai. Nu putem lăsa stabilitatea politică să fie pusă în pericol de jocuri politice, a spus aceasta în deschiderea ședinței de guvern.

Aceasta a reamintit că PSD își asumă în continuare actul guvernării, „pentru că România are nevoie de stabilitate”, mulțumind apoi Ramonei Mănescu pentru că a ales să rămână în Guvern împotriva deciziei partidului său de a ieși din coaliție.

Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranţă este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetăţeni, cât şi de mediul de afaceri. Acest lucru se vede în creşterea economică sustenabilă şi în creşterea nivelului de trai al populaţiei. Nu putem lăsa ca avansul economic important înregistrat de România să fie pus în pericol de jocuri politice. Le mulţumesc colegilor de la ALDE care au făcut parte din Guvern şi, în acelaşi timp, vreau să-i mulţumesc Ramonei Mănescu care a înţeles că responsabilitatea guvernării e mai presus decât orice interes politic, a adăugat prim-ministrul.

E corect, România a avut un avans economic spectaculos în ultimii ani. Dar la ce cost?