Dan Barna: toleranță ZERO față de colaboratorii Securității

Președintele USR, Dan Barna, răspunde acuzațiilor potrivit cărora prin protocolul USR-PLUS sunt protejați cei care au colaborat cu Securitatea înainte de 1989.

ZERO toleranță față de colaboratorii Securității – scrie Dan Barna pe Facebook, adăugând că textul protocolului Alianței 2020 exclude orice fost colaborator, minor sau major.

Am fost acuzați, cu rea intenție, că am proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un angajament, dar au colaborat cu Securitatea ca adulți. Nimic mai fals. Repet, textul impune excluderea totală a colaboratorilor de orice fel, scrie acesta pe Facebook.

Liderul USR a decis, alături de partenerii din PLUS, eliminarea sintagmei „majori fiind” din textul protocolului care a stârnit reacții adverse în spațiul public, pentru a numai exista nicio îndoială cu privire la integritatea candidaților din partea Alianței 2020. Astfel, textul din protocol va rămâne în forma inițială, a anunțat președintele USR:

Pentru a nu mai lăsa loc atacurilor care vor să distrugă credibilitatea Alianței, am discutat cu colegii de la PLUS și am decis eliminarea sintagmei „majori fiind”, tocmai pentru a nu mai exista niciun fel de echivoc. Alianța USR PLUS trebuie să aibă candidați comuni cu o integritate ireproșabilă. De la acest principiu nu va exista excepție. Textul acestui articol din Protocol va rămâne în forma inițială.