USR: PSD-ALDE taie de la educație, dar nu se atinge de pensiile speciale

USR critică puternic rectificarea bugetară prezentată recent de Ministerul Finanțelor Publice, pe fondul tăierii fondurilor de la Educație, fonduri europene și investiții, arată reprezentanții formațiunii politice într-un comunicat de presă. Pe de altă parte, PSD-ALDE nu reduce pensiile speciale, impozitarea acestora, prezentată în spațiul public drept „o măsură de justiție socială”, neapărând deloc în proiectul de ordonanță care însoțește rectificarea.

Potrivit USR, coaliția de guvernare se folosește de banii obținuți din domenii importante pentru România pentru a-i direcționa către baronii locali, prin PNDL.

Cifrele nu mint: scad sumele alocate unor domenii vitale și deja vulnerabile, precum Educație și Sănătate, scad fondurile pentru investiții și pentru proiectele europene. (…) În schimb, PNDL, „pușculița” alimentată de la bugetul de stat în folosul baronilor locali, primește 1,5 miliarde de lei, iar pensiile speciale scapă de impozitare, deși ele nici măcar nu ar trebui să existe, se arată în documentul citat.

Pentru redresarea bugetului, USR propune stabilizarea cheltuielilor publice, eliminarea pensiilor speciale și a programului PNDL, pecum și 0 taxe pe salariul minim pe economie.